Зміна тарифів

Повідомлення

про намір зміни (повний перегляд ) тарифів на послуги централізованого водопостачання, централізованого водовідведення КП «Енергія» Малинської міської ради для всіх категорій споживачів

           Керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018р. № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» та у зв’язку із зміною ціни на електроенергію, підвищенням цін на покупні матеріали та послуги, також приведення оплати праці у відповідність до чинного законодавства, КП «Енергія» ММР має намір здійснити зміну тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

           На сьогодні чинні тарифи на централізоване водопостачання, централізоване водовідведення не дозволять підприємству, вчасно розраховуватись за спожиту електроенергію та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення. З 01 квітня 2024 року збільшилися витрати на оплату праці до діючого тарифу в зв’язку з збільшенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та ростом мінімальної заробітної плати до 8000 грн. Вартість ПММ зросла на   10,4% в порівняні з діючим тарифом, очистка стоків – на 38,76%. Інші матеріальні витрати розраховані по діючих цінах на теперішній час та згідно укладених договорів.

       Чинні тарифи не дозволяють КП «Енергія» ММР дотримуватись вимог Галузевих та Територіальних угод та інших законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом за податковими платежами і оплачувати спожиту електроенергію та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення. Тому підприємство має  намір провести збільшення тарифів. Структура планових середньозважених тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення додається.

     Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються у письмовому вигляді протягом 7-ми днів з дня опублікування повідомлення про намір зміни тарифів (повний перегляд) за адресою:

11601, м.Малин, вул. Українських повстанців, 25 тел. 097-755-64-84